Padeltotal tillsammans med Padel Court Deluxe investerar stort i Instantpadel

Instantpadel är en ny svensk uppfinning som har utmanat tillverkningen av traditionella padelbanor och bytt ut 2 komponenter / material som utöver konstruktion gör dem världsunika, mer flexibla och mer kostnadseffektiva då man inte exempelvis behöver större markarbeten i samband med installation.

Christoffer Granfelt, medgrundare av Instantpadel, svarar på frågan hur Instantpadel skiljer sig från en traditionell bantyp.

– Vi har testat oss fram till polykarbonatpanel (okrossbar) istället för glaspanel som väger ca 250 kg per panel. Polykarbonat väger ca 90kg per panel. Vi använder oss inte av konstgräs utan av ett sportgolv från amerikanska Versacourt  som gör att man kan återanvända golvet obegränsat antal ggr kontra konstgräs som är svårt att återanvända överhuvudtaget.

Dessa ändringar påverkar inte ”game Experience” och sedan i mars 2021 så har ca 200 grupper provspelat banan och Instantpadel har fått mycket bra respons.

– Våra banor byggs upp av 3-4 personer på 6-8  timmar. Vi har också tagit fram en 3D/videomanual med syfte att kunderna själva ska kunna montera upp och ner banan.

Sedan start har Instantpadel på kort tid sålt över ca 80 banor och är nu på väg ut mot Europa och Mellanöstern tillsammans med deras globala distributör RSI som även är återförsäljare av det amerikanska Sportgolvsgruppen Versacourt (det underlag som Instantpadel använder). Tillsammans med bolagets globala partner har man också säkrat starka distributörer i Norge, Danmark, Finland, England, Tyskland, Holland, Frankrike, Belgien, Danmark, Ungern, Rumänien samt Grekland. Fler länder är på gång och intresset konceptet är jättestort.

– Vi vill tillgängliggöra padel till ”folket” i hela världen och där vårt fokus ligger på 97% av alla glada amatörer därute. Vi konkurrerar således inte med andra bantyper som primärt används till anläggningar, utan ser oss som ett bra komplement givet vår unika flexibla kostnadseffektiva konstruktion, säger Christoffer

Instantpadel-banan öppnar upp för nya målgrupper. Utöver padelanläggningar som vill komplettera med utomhusbanor säsongsvis är även kommuner, skolor, takterrasser, hotell, camping, fastighetsbolag, golf och tennisklubbar och andra semester betonade verksamheter.

– Vi har följt Instantpadel från start och är väldigt imponerade över hur de har lyckats bygga upp så stort intresse från hela världen på så kort tid. Som ny delägare och ny styrelsemedlem  i Instantpadel, ser jag fram emot att bidra med det jag kan, säger Erik Andersson, VD samt delägare, Padeltotal.

– Vi är väldigt glada över att ha Padeltotal och Padel Court Deluxe med oss på denna resa. Deras gemensamma erfarenheter väger tungt nu när vi kliver in i nästa fas säger Christoffer och fortsätter:
– Vi är även mycket glada för det enorma mottagandet av vår bana och ser verkligen fram emot kommande period där målet är att skala upp än mer och se till att Instantpadel snart finns överallt ute i världen.

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *