Singelbana padel

Padel på singelbana är en mycket populär spelform av padel. Här går det inte att skylla på någon medspelare – bäste spelaren vinner!

Om singelbanor

Singelbanan har samma längd som en normalstor padelbana, men är smalare, vilket gör det möjligt för en spelare att täcka hela sin planhalva. Spel på singelbana gör det därför möjligt att spela även om man bara är två personer som spelar. Padelhallar med en eller flera singelbanor kan anordna populära singebaneligor, som omväxling till ordinarie ligor och spel. Reglerna är precis demsamma som för vanlig padel.

Fördelar med singelbana för padel

På en singelbana har du ingen annan än dig själv att skylla på – och du har därmed heller ingen som kan rädda dig. Du behöver ta varenda boll, vilket gör spel på singelbana mycket intensivt. Ett bra träningspass helt enkelt!

Bollkontaktgraden är hög vilket är roligt för alla i alla åldrar, vilket är ett extra plus när det kommer till barn.

Den smalare banan är också mindre tillåtande för (hårda) felträffar, vilket gör att även den vane spelaren får – utöver ett bra träningspass – möjlighet att träna precisionen i sina slag.

Sammanfattningvis passar singelbanan alla – barn, ungdomar, nybörjare och vana spelare. Med samma regler som i vanlig padel men med annorlunda banförutsättningar är singelbanan på så vis ett roligt komplement till en normalstor padelbana. Kika gärna in hos någon av våra referenser med singelbanor för att spana in hur det ser ut i verkligheten!

Singelbanan

Helt galvaniserad struktur 100x50x2mm or 80x40x2mm, lackerad, hörnen anpassade och laserskurna. Monofilament konstgräs, 10mm/12mm glasväggar, alla skruvar i rostfritt stål. Godkänt tävlingsnät (anpassningsbar), belysning 4-8 lampor, 400w HM eller lysdioder.

Singelbana padel

Padeltotalbanan

Padeltotalbanan är utvecklad för nordiska förhållanden, vilket innebär:

• Att banan är galvaniserad före lackering.
• Sektionsuppbyggd. Inga stolpar, utan ramverk som håller glas och nät. Inga snedträffar och stabilare bana.
• Domarkulor integrerade i banan.
• Kraftig stålprofil 100×50 mm och 12 mm glas.