Instantpadel

Världsunik mobil padelbana som inte kräver några större markarbeten och som är enkel att installera.

Instantpadel har tagit fram en världsunik mobil padelbana som kan användas inomhus såväl som utomhus. Monteras med hjälp av ett enkelt klicksystem samt stärkande stödben. Banans unika konstruktion gör att man inte behöver förankra banan. Vill man ha en permanent installation så kan man förankra stödbenen i marken.

Banan finns både som dubbelbana och singelbana – men tack vare banans unika konstruktion kan banans storlek dessutom justeras beroende på lokal/plats och syfte m.m.

Fakta: Instantpadel

  • Tar 6-8 timmar att montera
  • Enkel montering och kräver inga verktyg
  • Fungerar såväl utomhus som inomhus
  • Flera storlekar - kan anpassas
  • UNE-certifierad (Spanish Association for Standardization)
  • CE-certifierad

Smarta lösningar

För att kunna möjliggöra flexibiliteten har vi ändrat 3 delar från andra bantyper vilket också leder till att vår bantyp endast väger 3.7 ton kontra 8-10 ton. 

Instantpadel har spelats och testats på över 150 olika grupper där ingen av dessa upplever att ändringarna som har gjorts nedan påverkar spelupplevelsen i någon form. 

  1. Golvet är inte konstgräs utan vi har valt det världsledande sportgolvet från VersaCourt, ett plastgolv som är enkelt att installera och som inte kräver något större underhåll. VersaCourt golvet har 15 års garanti!
  2. Istället för 10 mm glaspaneler som väger ca 250 kg/panel, har vi valt paneler med 10 mm polykarbonat vilket innebär att våra paneler endast väger 90-115 kg vilket gör att vår bantyp inte kräver några större markarbeten. Polykarbonat är även ett okrossbart material vilket många tycker är bra, särskilt vid installation av utomhusbanor.
  3. Höjden på bakväggen är 3.5 meter hög jämfört med 4 meter på andra bantyper. Denna justering gjordes för att bibehålla funktionaliteten vid upp och ned montering men påverkar inte spelet i någon form.

Köp Instantpadel

Upplev Instantpadel

Flexibilitet

”Tack vare flexibiliteten i Instantpadel-banorna, så kan vi göra den här investeringen. Vi är väldigt nöjda och rekommenderar dem som leverantör.”

Golvet gör spelet roligare

”Bollstudsen och spelkänslan var över förväntan. Golvet gav bollen bra hastighet vilket gjorde spelet roligare.”

Samma spelupplevelse

”Spelupplevelsen var som en traditionell bana med konstgräs och glasväggar.”

Två minuter…

“Banan var väldigt bra och ytan ger bollen bättre spinn. Efter två minuter har du glömt att du spelar på ett annat underlag, och allt är som vanligt”