Padelguide för dig som ska bygga padelbana

Ska du bygga padelbana eller padelhall, eller funderar du på att göra det? Vi har samlat en massa bra tips som steg-för-steg i nio punkter (på elva sidor) beskriver vad som är bra att tänka på när man ska bygga padelbana. Padelguiden heter ”9 vinnande tips för dig som ska bygga padelbana” – du laddar ner den helt gratis här.

Guiden tar upp följande områden och ger dig tips på vad du ska tänka på:

Mått

Banans storlek är inte allt, även om det självklart är viktigt att tänka på redan från start. Men det gäller även att tänka på andra mått, som till exempel takhöjd.

Flera banor

Så gör du en smart planering av en padelhall med flera banor – och kanske även andra sporter samlade under samma tak?

Maximera intäkterna

Så får du ut mest pengar per kvadratmeter!

Underlag

Hur ser förutsättningarna ut? Det är viktigt att underlaget är bra – det är grunden för lyckade padelbanor.

Spelunderlag

Det finns olika sorters konstgräs att välja mellan. Vilket underlag som bör väljas beror på ett antal olika faktorer, vilka nämns i guiden. Vilket passar bäst för dig?

Underhåll & Bygglov

Vilken typ av underhåll krävs – och behöver man bygglov när man ska skapa en padelanläggning?

Installation

Hur ska man tänka och vilka krav ställs på utförandet?

Vad kostar en padelbana?

Vad kostar en padelbana? Guiden tar också upp frågan om kostnader och lönsamhet. Du får också tips om hur du kan öka bokningsgraden på din anläggning.  Som nordens största leverantör av padelbanor och dessutom en anläggning i egen drift vet vi hur du ökar lönsamheten på din anläggning.

9 vinnande tips för dig som ska bygga en padelbana

Vi har tagit fram en guide på elva sidor där du får fördjupad kunskap i nio steg mot att lyckas skapa en grym arena för padel.

Den bästa banan för dig

Sveriges första permanenta padelbana byggdes i Båstad 2008. Idag finns det över 100 banor runtom i landet, de flesta i södra och västra Sverige, men sporten sprider sig snabbat med flera hallar i Stockholm och i Norrland. Padeltotalbanorna är utvecklade för nordiska förhållanden, vilket innebär att de är • galvaniserade före lackering, uppbyggda i sektioner (inga stolpar, ramverk som håller glas och nät – inga snedträffar och stabilare bana) • domarkulor integrerade i banan • kraftig stålprofil 100×50 mm och 12 mm glas.