Bullpadel Explosion: Sveriges framtida padelstjärnor gjorde upp i Båstad

Unga svenska padeltalanger samlades i Båstad för avgörandet i av den första upplagan av Bullpadel Explosion, med Padeltotal som sponsor.

Finalspelet i den rikstäckande tävlingen spelades under tre dagar i juli, med ungdomar från Ystad i söder till Luleå i norr kämpandes för att ta hem priset som vinnare i den första upplagan av turneringen. Men vägen till titeln började inte där. För att ta sig riksfinalerna i Båstad var de tävlande tvungna att ta sig vidare från uttagningar i Svenska Padelförbundets åtta olika regioner.

Vill stärka barn- och ungdomspadeln

Tävlingen har som mål att inspirera fler barn och ungdomar i landet att spela padel, något som Padeltotal vill vara med och bidra till.

–  Vårt samarbete med Bullpadel Explosion är en del av den satsning vi gör för att ytterligare stärka barn- och ungdomspadeln i Sverige, säger Erik Andersson, VD på Padeltotal.

Nivån i regionsfinalerna varierade från svensk ungdomselit till de med mindre erfarenhet. För att få vara med krävdes inga förkunskaper – förutom att kunna reglerna.

Båstad – en mittpunkt för svensk padel

Båstad har det senaste decenniet gjort avtryck på den svenska padelkartan. Här spelades bland annat den första WTP-open och första America vs. Europe-turneringen. Med Apelrydsskolan i Båstad som ett av landets två nationella padelgymnasium är staden också ett centrum för svensk ungdomspadel. Passande nog stod Sveriges äldsta padelklubb, Båstad Padelklubb, som värd för den första upplagan av Bullpadel Explosion.

 

Vinnare i Bullpadel Explosion

Prisdeltagarna i årets turnering. Foto: Bullpadel Explosion

 

Vinnare av Bullpadel Explosion 2022

F14: Zoe Andersson & Juni Sjöland

P14: Filip Dahlqvist & Gottfrid Gelinder

F16: Hedda Fritzell & Signe Horenius

P16: Herman Tenemyr & Henning Lindeberg